diumenge, 18 d’agost del 2013

Crònica d'un IRONMAN, per Jose L. Marín



JO: Sara ja esta tot omplit, nom, ciutat, club, dades bancàries, només falta confirmar. Necessite saber si estas preparada per a suportar tot el que be, tindre paciència i recolzar-me. Si és així, confirme ja!
Sara: Bufff... ( 5 segons ) que déu ens agarre confessats... Avant...
Jo: Intro.

Així va començar el meu viatge cap a l'ironman!!!
 Despres de molts mesos d'entrenaments matutins, vespertins i algun nocturn, moments dificils per excés de treball, sentir-me aclaparat per no poder entrenar el que tocava, inclús passar-me pel cap l'abandonar i enviar-ho tot a la m...vaig seguir avant i va arribar l'hora de gaudir, sentir-me especial i viure una experiència que mai oblidaria.

 Arribem a Vitòria el divendres 26 a les 23hores. Un viatge pesat, sobretot despres de fer les 8 hores Laborals, i també, com no... amb problemes, quina ratxa... Se'm va trencar el portabicis a causa del vent, dins del mal, la bici no va patir cap dany, la vaig haver de  desmuntar i col·locar-la dins del cotxe i per si no fóra poc arribant a Vitòria se'm va trencar el cotxe... em va vindre just arribar al pàrquing. No vaig voler ni mirar que tènia. Agafi maletes i bici i a l'hostal. Vaig pensar... Demà  un altre dia...

Dissabte 27, ens vam alçar i anarem directes  arreplegar dorsals, pegarem una miradeta pels estants i el que seria l'arribada a  meta, algun tros del circuit a peu, etc.
A la vesprada vam anar a la T1 i T2, a deixar la bicicleta, les sabatilles i mig preparar-lo tot. Va ser ai, quan van començar els nervis de veritat i a notar un gran ambient de tri.

El gran dia!! Diumenge 28.
4:20 de la matinada, sona el despertador, va arribar el dia tan esperat... Amb un nuc en l'estomac desdejunarem, en eixe moment, et venien molts dubtes al cap... estaré ben entrenat? Seré capaç d'acabar-ho? El meu cos aguantara? Tindré algun problema en la bici? I un infinitat de dubtes produïts pels nervis.

5:30,  arriba l'autobus per a emportar-nos a tots els triatletes cap al llac. Assentat al costat del meu company Sergio Borreda (borre), ens vam mirar i amb una rialla tensa produïda pels nervis déiem ja no hi ha volta arrere...

Durant el viatge cap al llac, el silenci era immens. Tot el món callat, concentrat i amb mirada perduda, la tensió i el nerviosisme s'olia a quilòmetres d'allí...
 Quan arribarem ens vam posar a preparar el menjar en la bici, els gels, dorsal etc. Una vegada tot en el seu lloc, vam eixir amb el trage de neopré i a esperar l'eixida. Mentres  esperabem arriba l'autobus dels acompanyants, Sara, Joana, Paco i David vingueren amb una sorpresa. Havien fet unes samarretes personalitzades per a animar-nos. Gran detall per la seua banda.

 8:00 del matí, ens criden els triatletes per megafonia, perquè ens situàrem davant de les nostres bicis. Un moment molt emocionant, per que van començar a posar bandes sonores que em recordava a la infinitat de vídeos de motivació, que havia vist durant estos mesos. Començaren a cridar primer l'Elit i despres per grups d'edat. Ara si, ens tocava! vam caminar fins a l'eixida, tot el món abraçant-se, borre i jo ens situem els últims, sabíem que la natació no era la nostra batalla, crec que ens abraçaríem 3 o 4 vegades, l'ultim abraç recorde que va ser quan van dir per megafonia i amb la cançó de "piratas del caribe" de fons ONE MINUTE TO GO!! No vaig poder evitar-ho, caigueren les llagrimes, en eixe moment la pell de gallina, se'm passa en uns segons els 9 mesos de preparació, recordant tot el que has lluitat i patit per aquest dia i ...Meeeeeeeec l'eixida!!!

Natació:
Entrem molt a poc a poc a l'aigua deixem que el gran grup se separara un poc i a nadar.
La natació em va eixir com esperava mes o menys, sàvia que estava entre 1:20 i 1:30. I vaig eixir en 1:25. Un organitzador em va haver de rectificar per que en l'ultim tram em vaig eixir de la trajectoria, en fi, res de nou... Una vegada vaig eixir de l'aigua i llevat el neopré, directe al wc, pare a pixar i a seguir..

Ciclisme:
Ací ho tènia molt clar guardaria forces per a la marató, en cap moment anava apretar, tot al contrari el meu objectiu no era un altre que ser un finisher.
Eren 3 voltes de 60 km, un terreny ondulat i amb la mala sort que feia  vent, això retrasa el temps que havia calculat entre 6i 6:15 i vaig fer 6:45. Els últims 25 km se'm van fer molt pesat i ja no estava còmode en ninguna postura. Al final acabe i l'únic que tènia ganes era de saber com m'anaven a reaccionar les cames, així que deixe la bici i me'n vaig anar a la zona de transició corrent, les cames em responien perfectament. Em canvie la samarreta em vaig posar la bisera i sabatilles i a per la marató!!

Marató:
La eixida impresionant, eixies de la transicio que era en una carpa i en uns metres entraves a la plaça, plena de gent animant i transmitinte força, començava lo mes dur...
La veritat és que la marató em va agradar molt, eren 4 voltes i el 85% per dins del poble en zones verdes i avituallament cada 2'5km.
Tènia claríssim com realitzaria la marató, a parar en tots els habituallaments per a beure i menjar, i aixi va ser.
Al primer habituallament aplegue amb una mitja de 4:26 el km. Així que a partir d'ai afluixe, la carrera era molt llarga i volia caminar el mínim. Parant cada 2´5km uns 20 o 30 segons per a beure i menjar arribe fins al km 30 a un bon ritme, però a patir d'ai la cosa canvia, les forces van començar minvar i costava molt mantindre el ritme. Així que fins el km 36  vaig córrer dignament però del 36 fins al 42 l'únic que podia era trotar. En el km 40 estava l'ultim habituallament però em vaig veure tan malament que no vaig voler parar per por de no poder tornar a arrancar. Al final el marato amb un temps de 4:24. I per fi arribe a la meta en 12:40, amb la plaça de gom a gom, anunciant el meu nom per megafonia i la meua dona esperant en meta,  què amb llagrimes als ulls l'abraçe, bese i entre en meta. Per fi un somni fet realitat, ja era un ironman. A sigut un viatge molt dur, però amb  treball disciplina i constància ho he aconseguit.

Agrair a amics, familiars, companys del club, pels consells i suport tant abans com el mateix dia de la carrera. A l'entrenador Jordi Pascual que m'a marcat tots els entrenes des de novembre , tota la millora ha sigut gràcies a ell, i al que li done ànims per la recent caiguda i li desitge una prompte recuperació. I a la meua dona, que com he dit altres vegades és igual o mes finisher que jo, ha sigut el suport mes gran d'aquest viatge. Un viatge que mai oblidare i dedicat al meu fill Marc.


S'acomiada:

                               
                                                                                                                 UN IRONMAN